martes, 29 de abril de 2014

Intervenció de la PAH al ple municipal del 29/04/2014

Intervenció de la PAH al ple municipal del 29/04/2014


Ciutadanes i ciutadans
Senyores regidores,  senyors regidors
Senyor Alcalde
BONA TARDA A TOTHOM.

No cal que em presenti,  vosté ja sap que parlo en nom de centenars de persones que pateixen el drama dels desnonaments a la nostra ciutat, encara que  ja no ocupem diàriament  les planes  dels mitjans de comunicació
Sàpiga que cada dia centenars de persones són expulsades del seu habitatge per no poder fer front a la quota hipotecària.
Avui l’atur a la nostra ciutat afecta a més de 22.000 badalonins i badalonines.
Més de 15.000  llars pateixen pobresa energètica, centenars de persones malviuen en menys de 307 euros mensuals
Possiblement  més de 10.000 infants viuen sota el llindar de la pobresa.
Més d’un centenar de persones viuen al carrer
Sabem, també, que a Badalona hi ha prop de 10.000 habitatges buits, molts d’ells són propietat dels bancs  que han estat  rescatats amb diners públics.
Vosté  ha anunciat, al presentar la liquidació del pressupost de l’any 2013,  que aquest  s’ha tancat amb un superàvit de 16 milions d’euros.
Vosté, també, ha anunciat  que del pressupost d’inversions del 2014 es destinaran  més de 12 milions d’euros per construir una piscina. ( no podem deixar de dir que en la situació actual ens sembla escandalós)
Podríem continuar amb més dades;  dades que no són nostres  són d’organismes oficials i declaracions de vosté mateix. Com també ho són  que, vivim en una ciutat de primera.
 Ara, mirant-ho bé potser té raó: perquè Badalona SI que  és una ciutat de primera en desnonaments, de primera en pobresa, de primera en atur, de primera en desigualtats i així podríem continuar.
Això a nosaltres no ens agrada, volem una ciutat amb més equitat,  més justicia, més cohesió social, amb igualtat de drets, amb habitatge i feina per a tothom …

Dit tot això volem concretar el perquè  avui som aquí:
La moció que els grups municipals de l’oposició, a instància de la PAH, han presentat perque sigui debatuda i aprovada si s’escau, i que fa referència i insta al govern de l’Ajuntament a obrir un diàleg urgent i necessari amb la PAH per abordar conjuntament la problemàtica de l’habitatge.

Com ja sap, entre els temes que teníem previst tractar amb vosté el passat 11 d’abril  hi havia la constitució  d’una Taula d’Emergència Social,  la creació d’una bossa d’habitatge social,  la centralització dels serveis que s’ocupen dels problemes derivats de l’atur, de l’habitatge, etc.
Vosté com Alcalde no pot eludir la seva responsabilitat i ha de donar la cara.
 El seu comportament, la seva actitud davant d’ aquest realitat tant generalitzada  a la nostra ciutat  no pot continuar amagant-ho
Cal per la seva part un canvi i demanem ens escolti i poder treballar conjuntament per solucionar els problemas de milers i milers de badalonis i badalonines.
Sr. Albiol no amagui més el cap sota l’ala,. No continui amb el seu discurs mentider per tractar d’amagar aquesta realitat , no generi més confrontació ni divisió entre el veïnat . Tard o d’hora vosté serà presoner de les seves mentides.
Nosaltres continuarem treballant en defensa d’un habitatge digne per a tothom com reconeix l’estatut d’autonomia i la constitució española, entre altres moltes normatives de caràcter internacionals.
No defensem cap privilegi només volem viure amb dignitat .

Senyor Alcalde confíem en poder seure plegats i treballar per aconseguir solucionar els problemes d’habitatge i de pobresa de la nostra ciutat.


Badalona, 29 d’abril de 2014

No hay comentarios:

Publicar un comentario