martes, 13 de mayo de 2014

l'esPAHi

L’esPAHi

A Badalona moltes de les entitats que treballen sense ànim de lucre per aconseguir millorar la cohesió social i busquen la manera d’ajudar els col·lectius més vulnerables o fomentar el civisme en els nostres barris no sempre disposen de locals adequats per realitzar les seves tasques.
Per això és d’agrair que algunes d’aquestes entitats comparteixin l’espai de què disposen i diferents col·lectius puguin fer-hi les seves activitats.
La PAH, fins ara, era una d’aquestes entitats que utilitzava els locals de la FAVB i dels sindicats CCOO i UGT. Abans havia estat itinerant per diversos locals, cosa que, evidentment, en dificultava la feina.
Hem de recordar que el que fa la PAH és assessorar i acompanyar a molts dels centenars de persones que han sigut estafats per les hipoteques. I diem estafats perquè, en la majoria dels casos, els van col·locar un producte en unes condicions inassolibles i lesives quan encara l’atur no havia aparegut i tampoc s’havia generalitzat.
L’engany utilitzat per part de molts dels intermediaris financers i l’excés de confiança per part dels que només volien viure amb dignitat va portar a molts badalonins a hipotecar-se de per vida sense tenir en compte la trampa en la qual queien.

No cal ara explicar el drama i el patiment que estant vivint centenars de persones que no només no tenen feina sinó que estan sent expulsades dels seus habitatges: vides destrossades, famílies trencades, criatures sense futur... Això sí, els bancs, responsables d’aquesta estafa, han rebut més de cent mil milions d’euros del govern del PP i, al mateix temps, milers de persones han sigut desnonades dels seus habitatges per aquests mateixos bancs.Per als governs corruptes i còmplices dels poders financers el primer són els bancs, no les persones.
A Badalona s’apropa al miler de persones les que, d’una manera o altra, han estat i són ateses per la PAH. Per això era evident que aquesta entitat necessitava un nou espai.
A Lloreda hi havia un local tancat feia anys que fins aleshores havia sigut utilitzat per la vocalia de Dones de l’Associació de Veïns de Nova Lloreda. Doncs bé, membres de la PAH van posar-se en contacte amb aquesta associació i van aconseguir arribar a un acord per, provisionalment, utilitzar aquest local. El dilluns dia 7 d’abril es va visitar el local i després d’una neteja es va decidir celebrar l’assemblea setmanal, cada dijous, en aquest espai per poder valorar-ne les possibilitats.

Aquell mateix dijous dia 10, membres de la PAH van informar l’Ajuntament de l’ús que es faria d’aquell local municipal. Com a resposta, l’alcalde va enviar els tècnics del Servei de Disciplina i Sancions, que van obrir un expedient sancionador. Al dia següent, la reunió previament concertada entre la PAH i l’alcalde va ser suspesa a última hora, segons sembla, a causa de la utilització per part de la PAH d’aquest local buit.
Són moltes les adhesions de solidaritat que s’han rebut a la PAH. Fins i tot el pregoner de les Festes d’aquest any, el Sr. Villacampa, va intercedir per intentar convèncer a l’alcalde que s’ha de reunir amb la PAH.
El que també és cert que l’alcalde del PP continua amb la seva política de desatenció a les famílies desallotjades per les entitats financeres i ignorant els compromisos adquirits al Ple del nostre Ajuntament.
La PAH, mentrestant, continuarà atenent les persones cada dimarts i dijous en aquest nou EsPAHi. Un EsPAHi de trobada i solidaritat, un EsPAHi d’espererança.

Pedro Jesús Fernández      

5 comentarios:

  1. Hola buenas me gustaría saber si puedo contactar con alguien para explicarle la situación que estoy soy una chica que vivo con mi madre mis hermanos y mi cuñado y hace 3 días mi hermana a tenido a su hijo y es recién nacido y el dueño del piso no nos renovando el contrato y llevo desde mayo buscando pisos y no encuentro ninguno de alquiler porque mi hermano le hecharon del trabajo y a mi también y ahora para buscar pisos de alquiler nos piden muchas cosas y no podemos encontrar ningún piso, estoy buscando un piso que este vacío y llegar a un acuerdo del pago de alquiler aún que sea pero es que en noviembre me cumple el contrato y no me gustaría que nos quedaremos en la calle y más con una criatura recién nacida😔😭😭

    ResponderEliminar
  2. Necesito ayuda vivo con mi nena de dos años yo no carezca de familia soy sola i la verdad ahora no estoy bien me gustaría que me ayudarán en lo que se pudiera gracias

    ResponderEliminar
  3. Hola, me llamo Lorena fabregat, tengo un hijo de 12 años. En enero nos vemos en la calle.necesito ayuda y no sé dónde acudir.

    ResponderEliminar
  4. ¿Algún conoce a una empresa de desatascos de Badalona que me pueda solucionar un atascos en las tuberías de casa?

    ResponderEliminar