viernes, 8 de noviembre de 2013

EL DRAMA CONTINUA


Encara que ara els mitjans de comunicació no informin dels desnonaments que cada dia es produeixen a mols llocs, el que és cert és que el problema no només no s’ha resolt sinó que ha empitjorat. I això és molt fàcil de comprovar. Només cal passar per qualsevol de les assemblees que cada setmana se celebren en totes i cadascuna de les PAHs catalanes.
A Badalona, cada dimarts són moltes les persones que atenen els tècnics de la PAH com també són moltes més les persones que acudeixin cada dijous a l’assemblea de la PAH.
El que també és cert és que ara els problemes afecten persones que havien acceptat una refinançament del deute i ara es troben que ha incrementat el deute i, a més a més, la seva situació econòmica encara s’ha complicat molt més. També ens trobem persones que no poden pagar el lloguer.

El més greu d’aquesta situació és que són milers els habitatges buits propietat dels bancs rescatats amb diners públics i els que ens governen, tant el PP com CiU, no fan res per evitar que hi hagi gent sense casa mentre hi ha cases sense gent. Continua prevalent l’especulació per damunt de la funció social de l’habitatge. Es continuen ignorant tots els drets de les persones i alguns polítics prevariquen i actuen a favor dels poders financers.

A Badalona, com ja hem dit altres vegades, hi ha més de vuit mil habitatges buits (a tot l’Estat n’hi ha més de 3’5 milions), molts d’ells propietat dels bancs, i centenars de persones sense un habitatge digne. Hi ha pisos en venda de la SAREB (el banc dolent), de Catalunya Caixa Immobiliària, de Bankia... bancs que han rebut milions d’euros del govern. El que és més vergonyós és que l’alcalde del PP es dedica a posar planxes a les portes dels habitatges buits propietat dels bancs, la majoria de Catalunya Caixa, en lloc de facilitar aquest mateix habitatge a persones sense sostre o sense un habitatge digne. Aquest comportament no només és vergonyós sinó també immoral, per no dir criminal.
Per això ens sembla bé la proposta de pressionar els governs locals, com molts dels que participen en les nostres assemblees diuen. També ells són responsables d’aquesta situació.
A Badalona la PAH hem acordat fer-nos més visibles. Portarem les assemblees al carrer i passejarem per tots els barris de la ciutat. Ens consta que encara hi ha molta gent que pateix en la més gran soledat aquest drama social. Volem aconseguir que ningú se senti culpable i, tot al contrari, defensi els seus drets. La nostra força està a la nostra unió. Per això necessitem la complicitat de la ciutadania.
Treballarem per aconseguir forçar canvis a les lleis i pressionarem el nostre govern local per disposar a la nostra ciutat d’un Servei d’Habitatge suficient i a l’abast de tothom. El dret a l’habitatge ha de ser un objectiu prioritari del govern i ha d’estar garantit a la nostra ciutat. No permetrem que cap persona continuï vivint angoixada per les amenaces dels bancs que volen desnonar-la i llançar-la al carrer. La dignitat de les persones està per sobre del valor dels habitatges i dels interessos dels poders econòmics.

Pedro Jesús Fernández    

No hay comentarios:

Publicar un comentario