viernes, 15 de noviembre de 2013

MENYSPREABLES: EL GOVERN VOL VENDRE ELS PISOS DE INCASOL

MENYSPREABLES
No sé si és aquest el millor qualificatiu per anomenar els que tenen un comportament obscè i facinerós. Possiblement seria més apropiat anomenar-los vils. El diccionari defineix aquesta paraula com “persona de molt baixa condició; menyspreable pels seus baixos sentiments o capteniments” i posa com a exemple “un vil vassall”.
Per tant em quedo amb la paraula vil per anomenar els que s’obliden de les seves obligacions violant els drets fonamentals de les persones i actuen en contra dels que haurien de defensar. És deshonest omplir-se la boca amb paraules com “aquests pressupostos són els més socials...”, “nostra prioritat són els més febles i vulnerables...”, “no deixarem cap persona al carrer per manca de recursos”... I així podríem continuar fins a l’infinit. Realment és repugnat i immoral aquest discurs dels que tenen el poder.
És cert que ja hauríem d’estar acostumats a aquests comportaments, ja que no és la primera vegada que els que ens governen, tant a l’Estat (PP) com a Catalunya (CiU amb el suport d’ERC), ens han demostrat una i mil vegades que només són vassalls dels poders financers.

Per tant, notícies com la que avui (13 de novembre de 2013) publiquen diferents mitjans de comunicació només són una prova més d’aquest servilisme.

La notícia diu que el govern de la Generalitat prepara la privatització de més de 14.000 habitatges públics. També diu que “l’habitatge social s’ha convertit en un dels actius més buscats pels fons immobiliaris”.

El més vergonyós és que aquests habitatges seran venuts per un preu molt inferior al de seu cost, una mitjana de 68.00 euros, ja que seran venuts en “paquets” i, per tant, només hi podran accedir els poderosos. El govern diu que “està estudiant crear paquets amb les promocions que puguin ser més atractives” als poders financers.
Els inversors, generalment, són fons voltors darrere dels quals sempre hi ha familiars de coneguts polítics. És el cas, segons informa la premsa, de la família del ministre Montoro, la família d’Aznar, propietaris de l’empresa Famaztella i algun que altre català.
Ara només mancarà que el govern del president Artur Mas (CiU), com ha decidit el govern d’Hongria, multi i sancioni totes aquelles persones que dormen al carrer per no tenir habitatge.
L’Estatut de Catalunya a l’article 26 afirma que “Les persones que no disposin dels recursos suficients tenen dret a accedir a un habitatge digne, per la qual cosa els poders públics han d’establir per llei un sistema de mesures que garanteix aquest dret...”
No sé com podran pagar la seva hipoteca o el lloguer els més de tres milions de persones, moltes d’elles catalanes, que viuen a l’Estat amb menys de 307 euros al mes. Tampoc sé quan trobaran feina el milió de persones aturades a Catalunya, si a tots els infants amb problemes de nutrició algú els donarà menjar... El que sí sé és que els casos de corrupció no s’aturen, que els responsables d’aquesta corrupció no van a la presó, que l’atur, la precarietat laboral, la marginació social i la pobresa cada dia afecten més persones i són més visibles. Que..
Encara tenim dubtes i ens deixarem enganyar per aquesta colla de lladres i corruptes?

Pedro Jesús Fernández



No hay comentarios:

Publicar un comentario